Čokoláda Callebaut - Arriba, balení 2,5 kg
Mléčná single origine čokoláda Arriba s obsahem kakaa 39 %. Arriba označuje kraj na severozápadě Ekvádoru. Zde se od Pacifiku až po Andy rozpíná řetězec zelených a tropicky teplých údolí. Přesně tato oblast mezi Cordillera Costanera (pobřežní pohoří) a Cordillera Occidental v Andách, je známá svými malými historickými kakaovými plantážemi.
Arriba označuje kraj na severozápadě Ekvádoru. Zde se od Pacifiku až po Andy rozpíná řetězec zelených a tropicky teplých údolí. Přesně tato oblast mezi Cordillera Costanera (pobřežní pohoří) a Cordillera Occidental v Andách, je známá svými malými historickými kakaovými plantážemi. Naše putování za nejlepším světovým kakaem nás vede dále za západ do provincií Cotopaxi a Los Rios. A zvláště kolem starověkého města Quevedo naleznete to, co hledáme: exkluzivní původní odrůdu známou jako Cacao Nacional - velice starý aromatický typ kakaových bobů z druhu Forastero, které se proslavilo svou výraznou chutí a silným aroma.
Single origine čokoláda Arriba je jemná mléčná čokoláda s vůní po vanilce, světlé barvy. Pokud jde o chuť, je velice krémovitá, sametová a relativně silně připomíná mimo jiné jogurt, nugát, vanilku a šlehačku s příchutí mandlí a lískových ořechů. Zdá se, že jedinečné půdní a klimatické podmínky v severním Ekvádoru mají kouzelný účinek na kakao, které se tam pěstuje.
Tato čokoláda je ideální pro použití do čokoládového fondue a po přidání kakaového másla Easymelt také v čokoládové fontáně. Není vhodné přidávat olej, zkazí se tím skvělá chuť. Přidáním kakaového másla Easymelt se chuť neovlivní, ale zlepší se tekutost.
Výrobce: Callebaut
Balení: 2,5 kg
Obsah kakaové sušiny: 39 %
Obsah mléčné sušiny: 25,5 %
Složení: cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota Equador, sušené polotučné mléko, emulgátor: sojový lecitin, přírodní vanilka.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 2399 kJ (573 kcal); tuky 39,1 g (z toho nasycené mastné kyseliny 23,5 g); sacharidy 44,4 g (z toho cukry 43,3 g); bílkoviny 9,1 g; sůl 0,24 g.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření, skladujte na suchém místě bez vůní a pachů, při teplotě 12-18°C a relativní vlhkosti do 70%.