Čokoláda na fondue

Jako čokoládu do fondue můžeme použít téměř jakoukoliv čokoládu, která má formu drobných čoček (čím menší, tím lepší), po zahřátí alespoň trochu teče (má dost kakaového másla) a hlavně takovou, která nám chutná. Výborné na čokoládové fondue jsou ochucené čokolády Callebaut.  Například jahoda namáčená v čokoládě cappuccino nebo ananas v medové čokoládě jsou opravdu gurmánskými zážitky.

Na čokoládové fondue můžete bez obav použít čokoládu, která je určena do čokoládové fontány, viz zde. Obráceně, tedy čokoládu vhodnou pro čokoládové fondue použít do čokoládové fontány je možné jen tehdy, pokud ji dostatečně naředíte kakaovým máslem nebo rostlinným olejem tak, aby tekla. Rozdíl mezi čokoládou na fondue a čokoládou do čokoládové fontány je v tom, že čokoláda do čokoládové fontány obsahuje více kakaového másla a díky tomu lépe teče.

Pokud chcete zažít něco nevšedního, doporučujeme použít na čokoládové fondue tvz. čokolády single origin. To jsou pravé čokolády pro mlsouny, kteří se nespokojí jen mléčnou nebo hořkou čokoládou, ale chtějí se přesvědčit, že mléčná čokoláda vyrobená z kakaových bobů z Madagaskaru chutná jinak, než čokoláda vyrobená z kakaových bobů z Jávy.

Čokoláda na fondue

Grid
List

Existuje 36 produktů.

Zobrazení 1-24 z 36 položek

Čokoláda Callebaut - Madagaskar, balení 250 g

Hořká single origine čokoláda Madagaskar s obsahem kakaa 67 %. Madagascar se proslavil svou výjimečnou vanilkou. Tento ostrov u východního pobřeží Afriky přináší také ale výbornou úrodu kakaa, většinou druhu Forastero s menší částí bobů druhů Trinitario a Criollo. Nejlepší kakao se pěstuje v severozápadním regionu ostrova nazývaném Ambanja.
Cena 89,00 Kč
Skladem
View Detail

Čokoláda Callebaut - Ekvádor, balení 250 g

Hořká single origin čokoláda Ekvádor s obsahem kakaa 70 %. Pěstování kakaa v Ekvádoru má tradici, která sahá až do 17. století. Na začátku dvacátého století byl Ekvádor dokonce jedním z největších producentů kakaa. Mimo dlouhé historie má Ekvádor výbornou pověst i s ohledem na výjimečné kakao.
Cena 89,00 Kč
Skladem
View Detail

Čokoláda Callebaut - Sao Thomé, balení 250 g

Hořká single origin čokoláda Sao Thomé s obsahem kakaa 70 % je vyrobena z kakaových bobů pocházejících z ostrova Svatého Tomáše, který se nachází v Guinejském zálivu. Ostrov Svatého Tomáše nabízí rozmanité prostředí a klimatické podmínky od mangrových porostů na západním pobřeží až po deštné pralesy na východě.
Cena 89,00 Kč
Skladem
View Detail

Čokoláda Callebaut - Brazil, balení 250 g

Chuťově nejzajímavější zde nabízená čokoláda. Hořká single origin čokoláda Brazil s obsahem kakaa 68,8 % je vyrobena z kakaových bobů odrůdy Trinitario a Amazonian Forastera. Nachází se zde také jedna z nejpozoruhodnějších kakaových plantáží Ouro Verde, kde rostou kakaové boby pro nejnovější single origin čokoládu Callebaut - Brazil.
Cena 99,00 Kč
Skladem
View Detail

Čokoláda Callebaut - Jáva, balení 250 g

Mléčná single origin čokoláda Jáva - 32 % kakaa - je vyrobena z kakaových bobů pocházejících z Indonéského ostrova Jáva. V jižní části Jávy se nachází krásná a vlahá provincie Pangadaran, která je proslulá produkcí velmi kvalitních světlých a aromatických kakaových bobů.
Cena 99,00 Kč
Skladem
View Detail

Čokoláda Callebaut - Arriba, balení 250 g

Mléčná single origine čokoláda Arriba s obsahem kakaa 39 %. Arriba označuje kraj na severozápadě Ekvádoru. Zde se od Pacifiku až po Andy rozpíná řetězec zelených a tropicky teplých údolí. Přesně tato oblast mezi Cordillera Costanera (pobřežní pohoří) a Cordillera Occidental v Andách, je známá svými malými historickými kakaovými plantážemi.
Cena 99,00 Kč
Skladem
View Detail

Mléčná čokoláda Callebaut 668NV - balení 1 kg

Mléčná čokoláda Callebaut "668NV" je ideální čokoláda na fondue, je možné ji použít v čokoládové fontáně,do výrobníku horké čokolády a také je velmi vhodná na výrobu pralinek. Je vyjímečná intenzivní mléčnou chutí a další její charakteristickou vlastností je světlejší barva.
Cena 229,00 Kč
Skladem
View Detail